Jak vytvořit a používat aktivní pěnu

Aktivní pěna je v dnešní době fenoménem na poli bezdotykového mytí aut. Samotné kouzlo aktivní pěny spočívá právě v jednoduchosti použití a v rychlosti aplikace. Právě proto se mytí aktivní pěnou často označuje také jako bezdotykové mytí - není nutné použití klasického kontaktního mytí houbou nebo kartáčem. Tento způsob čištění je vhodný od běžného domácího čištění osobních aut až po profesionální mytí aut v automyčky, průmyslové mytí kamionů, přívěsů, zemědělské techniky nebo cisteren.

Přečtěte si také detailní článek: Jak správně umýt auto

 

Co je tedy je aktivní pěna?

Velmi jednoduše řečeno, aktivní pěna je způsob aplikování čistícího prostředku na suchou karoserii auta v podobě husté pěny prostřednictvím pěnovače. Právě taková pěna zajišťuje delší dobu působení, protože se na karoserii drží podstatně déle než běžný šampon, který okamžitě steče z karoserie pryč. Tím, že aktivní pěna má delší čas na působení, dokáže odstranit i silné znečištění na karoserii za použití podstatně menšího množství prostředku a vody.

Jak vytvořit aktivní pěnu?

Existuje několik způsobů jak vytvořit kvalitní aktivní pěnu. Jedním z nejdůležitějších faktorů je použití kvalitního čisticího prostředku. Z naší produktové linie doporučujeme použít:

Car Star 40 – aktivní pěna a autošamponu na mytí osobních aut. Kromě aktivní čistící složky obsahuje voskovou složku, čímž je vozidlo po umytí pěkně zaleštené. Prostředek Car Star 40 je ideální pro domácí použití ale i pro profesionály v automyčky. Car Star 40 je také skvělý pro použití pro samoobslužné bezdotykové automyčky.

Car Star 50 – silná aktivní pěna ideální pro čištění nákladních vozidel, kamionů nebo přívěsů. Je také vhodná i pro použití v jednokefových umývárnách na kamiony.

Car Star 60 – ultra silná aktivní pěna, která je vhodná k čištění silně znečištěných nákladních vozidel, kamionů, přívěsů, kamionových plachet nebo cisteren. I tento prostředek je ideální pro použití v jednokefových umývárna na kamiony případně pro automatické linky pro kamiony.

Car Star 70 – ultra koncentrovaná dvousložková aktivní pěna určena pro profesionální mytí velmi znečištěných vozidel. Efektivní umyje i ty nejodolnější znečištění z nákladních vozidel, kamionových plachet, cisteren, autobusů a podobně.

Druhým velmi podstatným krokem je způsob aplikace aktivní pěny. Jsou tři způsoby vytváření aktivní pěny:

 

1. Aplikace aktivní pěny přes napěňovací trysku s použitím wapky

Nejrozšířenějším způsobem aplikace aktivní pěny je právě použití vysokotlakého čističe spolu s napěňovač tryskou. Do nádobky napěňovací trysky se nalije neředěný koncentrát aktivní pěny a nastaví požadované ředění přímo na trysce. Na trhu jsou různé typy napěňovacích trysek a některé trysky takovou regulaci obsahovat nemusí. Pro vytvoření co nejlepší aktivní pěny doporučujeme použít profesionální napěňovač trysku.

Aktívna pena

 

2. Aplikace aktivní pěny přes ruční napěňovač MiniFoam

Ruční napěňovač MiniFoam, který je určen především pro rychlé aplikování aktivní pěny v domácích podmínkách. Stačí si aktivní pěnu naředit do nádobky ručního pěnovače v požadovaném poměru, napumpovat a aplikovat přímo na karoserii.

Aktívna pena ručný napeňovač

 

3. Aplikace aktivní pěny přes kompresorový napěňovač AirFoam

Trojici metod aplikování aktivní pěny uzavírá velmi praktický způsob aplikace pomocí napěňovací trysky AirFoam. Tato tryska vytváří aktivní pěnu za pomoci běžného kompresoru, který stačí na trysku připojit a do nádržky trysky si naředit požadovaný poměr čisticího prostředku Car Star a aktivní pěna je připravena k aplikaci. Nesporná výhoda této metody je, že na napěňování není nutná wapka, a tedy povrch stačí opláchnout vodou přímo z hadice. Takový způsob aplikace ocení především ruční automyčky, autoservisy nebo dílny, v neposlední řadě i běžný domácí uživatel.

Aktívna pena

 

 



Produkty k článku

CarBax

Car Star 40
prémiová aktivní pěna pro osobní auta

Car Star 40

183,33 bez DPH 151,51

Na skladě > 15 ks

CarBax

Car Star 50
aktivní pěna / aktivní šampón pro osobní auta, nákladní vozidla, kamiony a autobusy

Car Star 50

203,18 bez DPH 167,91

Na skladě > 15 ks

CarBax

Car Star 60
ultra silná aktivní pěna pro nákladní vozidla, kamiony a plachty

Car Star 60

212,63 bez DPH 175,72

Na skladě > 5 ks

CarBax

Car Star 70
ultra silná dvousložková aktivní pěna na nákladní vozidla, kamiony a plachty

Car Star 70

240,03 bez DPH 198,37

Na skladě > 5 ks

CarBax

Ruční napěňovač MiniFoam 1,5 L
malý ručný napeňovač pre tvorbu aktívnej peny

Ruční napěňovač MiniFoam 1,5 L

955,77 bez DPH 789,89

Koupit
Na skladě > 15 ks

CarBax

Napěňovací tryska AIR Foam 3L
tryska na tvorbu aktivní pěny

Napěňovací tryska AIR Foam 3L

5 607,00 bez DPH 4 633,88

Koupit
Dodanie do 4-8 týždňov

Produkty

info@carbax.com
00421 37 77 84 111

0.08